BEYOND BRUEGEL

de digitale kunstbeleving van het jaar.
Verlengd tot en met 28 juni 2020!

Beyond Bruegel biedt een volledig immersieve beleving in het leven en werk van pieter Bruegel de Oude

maatregelen

- Handgel aan de inkom
- enkel cashloze betalingen
er worden verschillende aparte wachtruimtes voorzien
- het personeel aan de balie draagt handschoenen en mondmasker
- plexi scherm aan de balie
- dagelijkse opkuis
- groepen worden apart binnengelaten met de nodige tijd ertussen

open van woensdag tem zondag van 10h-18h
kunstberg, brussel

Pieter Bruegel de Oude wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de Nederlandse en Vlaamse Renaissance-schilderkunst (ca.1525 - 1569). Bruegel was gefascineerd door de natuur, de mensheid en humor. Hij staat dan ook bekend om zijn gedetailleerde landschappen, komische perspectieven en kleurrijke representaties van het boerenleven. BEYOND BRUEGEL neemt je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van de kunstenaar en biedt je zo nieuwe en onverwachte inzichten.

In deze expo zie je geen echte schilderijen, wel ultrascherpe projecties en geanimeerde details uit Bruegels werk.

Vier ZONES

Het bezoek begint op de tweede verdieping van het Dynastiepaleis. In de eerste kamer ontdek je via verschillende thema’s de stijlkenmerken van Pieter Bruegel de Oude. Er worden geen woorden gebruikt, alleen voor zichzelf sprekende beelden vol grootsheid, detail en emotie.

In de tweede zaal kan je de tijd nemen om kennis te maken met het weelderige oeuvre van de Vlaamse meester. Je ontdekt er waar ter wereld Bruegels originele werk te vinden is, terwijl je zowel zijn volledige meesterwerken als details ervan aanschouwt.

Daarna daal je langs de trap af in een geanimeerde versie van 'De val der opstandige engelen'. De engelen en duivels begeleiden je van de hemel naar de mysterieuze en bevreemdende onderwereld, waar Bruegel zelf het van hen overneemt om je binnen te leiden in een unieke kunstervaring…

De laatste stop en het hoogtepunt van de belevenis is een 360-graden projectie die je onderdompelt in de wereld van Bruegel. Je wordt er als één wordt met de schilderijen en gravures. Wandel naast het leger van de Dulle Griet of vaar mee op een schip aan de voet van de toren van Babel. Terwijl de werken tot leven komen, vertelt Bruegel het verhaal van zijn leven en werk, zijn gedachten en angsten.

Bruegelexpert Prof. Dr. Manfred Sellink

“De ongeremde verbeelding en vindingrijkheid met dewelke Pieter Bruegel zijn composities tot op het laatste detail samenstelde mag niet onderschat worden. Het is zonder twijfel een van de belangrijkste redenen waarom we generaties lang al gefascineerd zijn door deze meester zijn werk. De manier waarop hij de details weergeeft, geeft niet enkel blijk van zijn briljante uitvindingen en technisch kunnen, maar is vooral zeer grappig.

Ondanks de vele jaren die ik al gespendeerd heb aan het bestuderen en onderzoeken van Bruegels werk, ben ik nog steeds verbaasd bij de hoeveelheid nieuwe zaken die ik steeds ontdek.

Daarom is Beyond Bruegel een uitgelezen kans om Bruegels werk te (her)ontdekken. Deze immersieve beleving maakt kunst meer dan toegankelijk. Het is een hoogkwalitatieve expo die de Vlaamse Meesters werk tastbaar maakt voor alle leeftijden."

Blijf voor onze Bruegel geïnspireerde menu & dranken