BEYOND BRUEGEL

april 2019 - JANUARI 2020

Beyond Bruegel biedt een volledig immersieve belevenis in het leven en werk van Bruegel ter gelegenheid van zijn 450e sterfte verjaardag.

Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van Beyond Bruegel.

Pieter Bruegel (de Oude) wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de Nederlandse en Vlaamse Renaissance-schilderkunst (1525? - 1569). Hij staat bekend om zijn gedetailleerde landschappen, kleurrijke komische perspectieven over het boerenleven en buitengewone visionaire schilderijen.

Bruegel was gefascineerd door de natuur, de mensheid en humor. Alles wat we weten over Bruegel hangt af van wat we uit zijn opulent oeuvre halen. Als gevolg daarvan blijft hij een raadselachtig figuur.

Vier Kamers

Het bezoek begint op de tweede verdieping van het Dynastiepaleis. In deze twee kamers kan je de tijd nemen om kennis te maken met het werk van Bruegel. Er worden geen woorden gebruikt, alleen voor zichzelf sprekende beelden vol emotie. Daarna neem je een afdaling naar een unieke kunstervaring.

In de eerste kamer ontdek je de stijlkenmerken van Pieter Bruegel de Oude in buitengewoon detail. Ze worden op grote schaal in hoge kwaliteit geprojecteerd. De details worden geselecteerd per thema uit het weelderige oeuvre van de Vlaamse meester.

Bruegel's werk is verspreid over de hele wereld. Toch kunt u nog steeds originele werken bewonderen in België, sommige zelfs op loopafstand van het Dynastiepaleis. In de tweede kamer krijg je een overzicht.

Als je de trap afdaalt, kom je in een geanimeerde versie van 'De val der opstandige engelen'. Bovenaan zal je denken dat je naar de hemel bent gegaan, omringd door engelen die om je heen wervelen, terwijl de afdaling onderaan de trap je naar de onderwereld brengt.

De laatste stop van de belevenis is een 360-graden projectie die je in de wereld van Bruegel stort. Je zult in de schilderijen en gravures van Bruegel lopen! Je staat als het ware naast het leger van Dulle Griet of je vaart op een schip aan de voet van de toren van Babel. Terwijl de werken tot leven komen, vertelt Bruegel het verhaal van zijn leven en werk, evenals over zijn gedachten en angsten.

Koop uw tickets

Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van
Beyond Bruegel.

Blijf voor ons Bruegel-geïnspireerd eten en drinken